Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Openingsmiddag Historische Vrouwen

Vrouwen rondom Willem van Oranje en vrouwen van nu

Op donderdag 30 september 2021 organiseert Museum Prinsenhof Delft in samenwerking met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en de Koninklijke Verzamelingen een openingsmiddag van de nieuwe presentatie Historische Vrouwen. Deze middag is tevens de lancering van de digitale editie van de correspondenties van de vier vrouwen van Willem van Oranje.
​​​​​​​Het programma start om 13:30 uur en bestaat uit verhalen van onder andere historici Femke Deen en René van Stipriaan en muziek. Het programma eindigt omstreeks 16:00 uur.
Deze bijeenkomst is via een live-stream te volgen.

U kunt zich op deze pagina aanmelden voor de live-stream. 


Programma:
  • 13:30 uur: welkom door Hester Schölvinck (hoofd Collectie en Presentatie Museum Prinsenhof Delft) en videoboodschap van Janelle Moerman (directeur Museum Prinsenhof Delft)
  • 13:40 uur: presentatie Femke Deen – ‘Uw trouwe echtgenote.’ De rol van brieven in de vier huwelijken van Willem van Oranje
  • 14:00 uur: presentatie René van Stipriaan – Willem van Oranje en zijn relatie tot vrouwen
  • 14:20 uur: Q&A met publiek en muzikaal intermezzo
  • 15:00 uur: Interview met Ineke Huysman (onderzoeker NL-Lab/Huygens ING) en Julia van Marissing (conservator Museum Prinsenhof Delft)
  • 15:25 uur: videoboodschap van Miranda Lewis (digital editor Oxford’s Early Modern Letters Online (W)EMLO)
  • 15:30 uur: Q&A met publiek en officiële opening Historische Vrouwen en lancering online brieven project door Claudia Hörster (directeur Koninklijke Verzamelingen), Inger Leemans (programmaleider NL-Lab/Huygens ING) en Hester Schölvinck (hoofd Collectie en Presentatie Museum Prinsenhof Delft)
Presentatie door
Museum Prinsenhof Delft​
​​
Duur:
Van 13:30 tot ca. 16:30 uur

U kunt het webinar volgen vanaf uw computer, tablet of telefoon.

Deel dit webinar